Leveranse av funksjoner - ikke teknologi

Hva er ASP? (sentralisert it-drift tjeneste)

I prinsippet kan de fleste Windowsbaserte applikasjoner levereres som en online it-driftstjeneste over nettet. Deres bedrift styrer nøyaktig hvilke funksjoner som skal være tilgjengelig for hver enkelt ansatt i asp-løsningen.

Bedriften bestiller bare for sitt egentlig behov - og betaler nøykatig for det som blir benyttet i våre kundetilpassede driftsløsninger. Her kan du velge å benytte Microsoft Office og Microsoft Outlook (exchange), eller hva med å ta i bruk en komplett økonomi og CRM løsning fra Mamut. Ofte er det ønskelig med bransjetilpassede it-driftløsninger (asp tjeneste), vi leverer løsninger innenfor timeregistrering, Advokat (Jussys, Datalex, Advisor), Regnskap (InfoEasy), komplett ERP system fra Mamut. Alt dette til din småbedrift fra Nordens største data driftssenter.

smartsolution_monitor

Slik fungerer det
SMART Desktop løsningen er en sentralisert Windows tjeneste basert på Microsoft Windows Terminal Services og Citrix MetaFrame for samspill med brukere som er tilknyttet gjennom ulike nettverk. Hensikten med online tjeneste er å redusere den tekniske kompleksiteten for brukerne samtidig som produktiviteten økes.

I praksis skifter PC’en rolle til tynn klient og blir funksjonelt å sammenligne med en dataterminal. Grensesnittet er fortsatt Windows, men den egentlige databehandlingen og datasikringen skjer i et tungt, industrielt miljø. Nesten på samme måte som et TV-program vises der du er, men produseres et helt annet sted.

All databehandling skjer sentralt og programmer, alle data, e-post, brukerprofiler, innstillinger, sikkerhet, virusbeskyttelse, backup etc. kjører sentralt og ikke i lokale PC’er. Brukernes tastetrykk og  musbevegelser sendes over nettet og bearbeides sentralt hvoretter oppdaterte skjermbilder returneres.

En stor fordel er at løsningen ikke er begrenset til tradisjonelle nettverks- og kommunikasjonsløsninger. Det går helt fint å koble seg opp gjennom Internet for full funksjonalitet. For Småbedrifter gir dette store fordeler, økt fleksibilitet for både bedrift og ansatte, spesielt alle som har behov for å arbeide med IT utenfor kontoret, f eks hjemmefra, på filialkontoret, ute hos kunder, på hotellet eller på flyplassen.

Vi sørger for back-up, oppgardering av programmer, sikkerhet, antivirus - alt i en kundetilpasset it-driftsløsning fra din ASP-leverandøren.